Geef ons het referendum terug! | Meer Democratie

Geef ons het referendum terug!

In 2018 trok het kabinet Rutte III de referendumwet in. Een grof schandaal, waar buiten de coalitiepartijen bijna iedereen in Nederland grote kritiek op had. Maar... de referendumgeest is in Nederland definitief uit de fles. Meer Democratie zet zich in om het nationale referendum snel weer mogelijk te maken. Hiervoor maken we een eigen initiatiefwet.

De geest gaat niet terug in de fles

Er zijn inmiddels al drie nationale referenda geweest. Ook steeds meer gemeenten en provincies voeren het referendum in, en een stad als Amsterdam (waar referenda al sinds de jaren '90 mogelijk zijn) is bezig de drempels fors te verlagen. De opmars van het referendum is niet te stuiten en het is een kwestie van tijd voordat het referendum

Een eigen initiatiefwet

Meer Democratie werkt aan een eigen referendumwet die wij als initiatiefwet in de Tweede Kamer willen inbrengen. Hiervoor werken we samen met wetenschappers en actieve burgers.

Steun deze campagne!

Help ons het referendum weer terug te brengen. Doe een éénmalige donatie, of beter nog, steun Meer Democratie als Vriend met een maandelijkse bijdrage. Onze acties zijn alleen mogelijk door de bijdragen van mensen als u!