Het nieuwe referendum in Amsterdam! | Meer Democratie
Amsterdam referendumverordering infographic

Het nieuwe referendum in Amsterdam!

Dinsdag 12 oktober van 19.00 uur tot 20.30 uur in Pakhuis de Zwijger

Kom naar het gesprek over het nieuwe referendum en volksinitiatief in Amsterdam, met oa Rutger Groot Wassink, en Niesco Dubbelboer.

 

Amsterdammers kunnen binnenkort makkelijker een referendum organiseren dankzij de nieuwe referendumverordening van Gemeente Amsterdam. Aan dit plan heeft Meer Democratie samen met ambtenaren en het college hard gewerkt. 

Amsterdam krijgt - als de raad in december akkoord gaat - vanaf volgend jaar nieuwe spelregels voor het organiseren van referendum en volksinitiatief.

Het wordt voor Amsterdammers gemakkelijker om onderwerpen ter discussie en stemming voor te leggen aan hun medebewoners. Drempels worden verlaagd, referendabele onderwerpen uitgebreid en je kunt een alternatief voorstel voorleggen.

Het is verreweg de meest progressieve referendumverordening in heel Nederland en dient hopelijk tot voorbeeld voor vele andere gemeenten en zelfs voor Nederland. Het voorstel is geïnspireerd op de jarenlange praktijk in Zwitserland en Duitse stads- en deelstaten.

Meer Democratie is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van deze nieuwe verordening en organiseert in samenwerking met de gemeente Amsterdam deze avond. U bent van harte welkom! Aanmelden kan via deze link.

randomness