Maatschappelijke organisaties: teken de Open Brief voor een democratischer Europa | Meer Democratie

Maatschappelijke organisaties: teken de Open Brief voor een democratischer Europa

Op 23 mei gaan we weer stemmen voor de Europese verkiezingen. Maar met de democratie in Europe is het slecht gesteld. Het democratische gat in de EU is nooit opgelost. De belangrijkste besluiten worden achter gesloten deuren genomen. En de macht van lobbyisten en ‘special interests’ is te groot. En burgers hebben nauwelijks een stem. Dat moet veranderen!

Geef de burgers een stem!

Daarom is Meer Democratie samen met Europese zusterorganisaties de campagne “Now the Citizens!” (www.nowthecitizens.eu) gestart. Het doel: geef burgers een stem aan het begin en aan het eind bij de vormgeving van een democratisch Europa. 

Wij willen dat de Europese politici na de verkiezingen via loting samengestelde burgertoppen organiseren in alle EU-lidstaten. Deze werken voorstellen uit hoe een democratische EU eruit kan zien. Alle EU-burgers moeten zich hier in referenda over uit kunnen spreken.

In de aanloop naar de Europese verkiezingen zetten we dit plan op de politieke agenda via een Europese kandidatenbevraging, een open brief en een petitie. Lees hier meer informatie.

Oproep aan maatschappelijke organisaties

Bent u een NGO? Teken dan ook onze open brief gericht aan het nieuwe Europese Parlement en overige Europese leiders. Lees hier de brief en de ondertekenaars tot heden.