Meer Democratie in tv-uitzending EenVandaag over direct gekozen burgemeester | Meer Democratie

Meer Democratie in tv-uitzending EenVandaag over direct gekozen burgemeester

Vandaag pleit Niesco Dubbelboer in het tv-programma EenVandaag voor de direct gekozen burgemeester. Bekijk het item hier! En kom a.s. vrijdagavond om 20 uur naar onze publieksdiscussie in café PEX in Den Haag!
 

“Het is bespottelijk dat we geen direct gekozen burgemeester hebben”, zegt Dubbelboer in de uitzending. De aanleiding voor het item is onze campagne voor een verkiezing van de nieuwe Haagse burgemeester, waarvoor twee kandidaten inmiddels in het openbaar hebben gesolliciteerd.

Medio februari maakte Bert Blase, de huidige burgemeester van Heerhugowaard en oprichter van de democratievernieuwers Code Oranje, zijn sollicitatie al bekend. Vandaag kwam daar Richard de Mos, oud-wethouder van Den Haag en leider van de grootste partij Hart voor Den Haag, daar bij.

A.s. vrijdagavond om 20.00 uur (inloop 19.30) organiseert Meer Democratie een publieksdiscussie met beide kandidaten in café PEX (Evert Wijtemaweg 5, Den Haag). Onder leiding van Niesco Dubbelboer bevragen we de kandidaten: waarom een openbare sollicitatie, wat zijn hun plannen voor Den Haag en waarom zijn zij geschikt voor deze klus? Toegang gratis, de eerste consumptie krijgt u van ons.